Sponsoring Wilhelmus Winterguard
(Periode: 2017 - 2018)

Wat is Winter Guard?

Winter Guard is een aantal jaren geleden uit Amerika over komen waaien en wordt ook wel Color Guard genoemd, in principe gaat het om hetzelfde: Color Guard is een zeer enerverende hobby voor jonge mensen. Het is een hobby met hierin alle facetten van spel, dans, competitie, conditie, discipline , choreografie en een flinke dosis sportiviteit. Color Guard wordt beoefend door mensen die houden van de combinatie spanning, inspanning en ontspanning. Het dansen, bewegen en het maken van de choreografie horen bij de ontspanning, de trainingen hiervoor bij de inspanning en de onderlinge wedstrijden bij de spanning.

Een Color Guard is van oorsprong een showformatie die zomers -als onderdeel van een showkorps- de choreografie/ show verrijkt, door muziek weer te geven met vlaggen, rifles, linten en andere kleurrijke attributen. Later is aan deze "tak van sport" een extra dimensie toegevoegd door als Color Guard ook indoor een choreografie/show te creeren op eigen mechanische muziek. Een Winter Guard is een Color Guard die deelneemt aan de Winter Guard competitie van de sectie Color Guard Nederland. Een Winter Guard bestaat minimaal uit 5 en ten hoogste uit 30 leden.

Iedere winter wordt er door Color Guard Nederland een Winter Guard competitie georganiseerd. Deze wedstrijden worden gehouden van januari t/m maart en worden afgesloten met de Nederlandse kampioenschappen (eind maart). De wedstrijden worden gehouden in grote sporthallen. Alle Winter Guard shows worden tijdens een contest bejureerd door 5 juryleden die vooral letten op het totale programma, de individuele (dans)bewegingen, het materiaalgebruik en de uitvoering in het geheel.

Resultaten 2017

In 2017 heeft Wilhelmus Winterguard goede prestaties geleverd tijdens de show ‘Way of Life. Zie hieronder:

Wedstrijd

Behaalde plaats

Aantal punten

Contest Aalsmeer 7 jan 2017

1ste plaats

69,07

Comtest Waalwijk 28 jan 2017

2de plaats

77.75

WGI Almere 25 feb 2017

6de plaats (prelims) 7de plaats (finals)

68,37 en 68,97

Finals Eindhoven 25 maart 2017

5de plaats

81,47

 

Eerder in 1984 en 2004 heeft Wilhelmus ook deelgenomen aan het Color Guard Nederland circuit. 'Het doel van de staff is de groep het vertrouwen en de kennis geven zodat ze iedere keer beter willen en durven te worden waardoor de groep inziet hoe goed zij eigenlijk wel niet zijn.'

Resultaten 2018

In januari 2018 gaat het winterguard seizoen weer van start. Wilhelmus’ Winterguard draait dit seizoen mee in de Regional A Classe van het Color Guard Nederland circuit.

Dit jaar (2018) brengt Wilhelmus’ Winterguard een heel nieuw genre vergeleken met het afgelopen seizoen. De show van Wilhelmus' Winterguard 2018 is genaamd 'Mad World.' En het Nederlands kampioenschap staat om de hoek!
Bekijk hier het wedstrijdschema: http://www.colorguard.org/events.php?colorguard  
Lees hier meer over het team: http://www.wilhelmus.org/index.php/organisatie/winterguard

 

 

 

Wedstrijden en resultaten 2018 'Mad World'

Wedstrijd

Behaalde plaats

Aantal punten

Aalsmeer 20 januari

3de plaats

73,19

Wijchen 10 februari

4de plaats

?

Almere 24 februari

4de plaats

77,12

Leeuwarden 10 maart

?

?

Eindhoven NK 24 maart

6de plaats

?

 

GAATHET® gelooft in deze groep meiden en daarom helpen wij hun graag mee om de top te bereiken! Dit doen wij doormiddel van financiële steun.

 

GAATHET © 2019 | Website door MKBstunter