Stichting Dromen zonder beperking

Met jouw bestelling kun jij onder andere dit geweldige goede doel steunen,
maar wie zijn en wat doen ze eigenlijk? Dat lees je hieronder!


Ieder mens droomt, en in dromen bestaan geen beperkingen. Dit geldt voor jou en ons, maar ook voor mensen die in het dagelijkse leven een beperking hebben. Zij dromen ook. Het is de droom van DZB om deze kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, waar mogelijk, te helpen om hun droom
werkelijkheid te laten worden. Wat is er mooier om hen een dag, avond of moment te geven, waarin hun beperking niet centraal staat, maar hun droom.

Info over de stichting

In november 2013 heeft initiatiefnemer Peter de Borst zijn droom naar
buiten gebracht, om samen met anderen, de dromen van mensen met een
beperking waar te kunnen gaan maken, door een stichting hiervoor in het leven te roepen. De grootste
beperking, voor mensen met een beperking, is vaak het onbegrip van de
samenleving. Bewustwording creëren door aandacht hiervoor te vragen door het
waarmaken van dromen van de doelgroep staat centraal.

Binnen korte tijd heeft een groep enthousiaste maatschappelijk betrokken mensen veel werk verricht om de stichting Dromen zonder beperking op 3 april 2014 op te richten.


Doelstelling en visie

Stichting Dromen zonder beperking, of kortweg DZB, is ontstaan vanuit de passie en bewogenheid met hen die door een beperking al zo vaak moeite hebben om mee te doen in de samenleving. Het waarmaken van dromen wordt bemoeilijkt door de eigen beperking, als ook het onbegrip en ontbreken van het bewustzijn binnen de samenleving.

Met 14 vrijwilligers, 2 coördinatoren en 5 bestuursleden worden droomdagen voorbereidt en uitgevoerd. Niemand ontvangt enige financiële beloning of vergoeding voor zijn en haar inzet, alles wordt volledig belangeloos gedaan. Onze beloning is die glimlach, traan, ontroering, schaterlach of juist dat stille moment van onze dromer die wij van dichtbij mogen meemaken tijdens de droom dag van onze dromers.

De stichting is volledig afhankelijk van sponsoren die hun werk financieel of met diensten en middelen ondersteunen. Samen met hen kunnen zij dit mooie werk blijven doen, zodat mensen met een beperking, kunnen blijven dromen zonder beperking.
 

GAATHET © 2019 | Website door MKBstunter